top of page

jules luisman

PIANIST & PIANO COACH

piano coaching online pianoles piano lesson klavierunterricht clases de piano cursus course beter pianospelen pianoplay jules luisman

Concerten

Musicus, cultureel ondernemer, pianocoach. Dat is in het kort wat ik ben. Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van de piano. Mijn master klassiek piano rondde ik af aan de Messiaen Academie in Zwolle/Arnhem. Daarbij verdiepte ik mij in klassiek solospel, liedbegeleiden en jazz- en popmuziek. Dit heeft mij gevormd tot een veelzijdige pianist. Mede mogelijk gemaakt door docenten Frank van de Laar, Tilmar Junius en Marien van Niekerk.
 

Al sinds mijn studie geef ik concerten, zowel in het binnen- als buitenland. Momenteel geef ik regelmatig soloconcerten op de Canarische eilanden, een plek waar mijn hart ligt. Ik speel graag werken van de Spaanse klassieke componisten Mompou en Albéniz, maar ook van Rachmaninov, Skrjabin, Brahms, Debussy en meer uit het laatromantische oeuvre.

 

Als pianist en liefhebber van taal merk ik dat muziek en taal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik vertel een verhaal wanneer ik piano speel. En ik voer dialogen wanneer ik met anderen musiceer. Het begeleiden van zangers is dan ook één van mijn passies. Vaak gaat het om het klassieke liedrepertoire, maar soms ook om kleinkunst.


In 2012 heb ik met Trio Zift (een kamermuziektrio met Ciska van der Weij op klarinet en Marit Berends op cello) het album Oblivion uitgebracht. Oblivion is gepromoot door Radio 4 en omvat werken van onder andere Piazzolla en Zemlinsky. Met Trio Zift was ik vaak te horen tijdens kamermuziekconcerten, in schouwburgen en op festivals waaronder Uitmarkt Amsterdam. 

bottom of page