Acerca de

jules luisman

PIANIST & ONLINE COACH

JulesLuisman-6924.jpg

Over mij

Musicus, cultureel ondernemer, docent. Dat is in het kort wat ik ben. Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van de piano. Mijn master klassiek piano rondde ik af aan de Messiaen Academie in Zwolle/Arnhem. Daarbij verdiepte ik mij in klassiek solospel, liedbegeleiden en jazz- en popmuziek. Dit heeft mij gevormd tot een veelzijdige pianist. Mede mogelijk gemaakt door docenten Frank van de Laar, Tilmar Junius en Marien van Niekerk.
 

Al sinds mijn studie geef ik concerten, zowel in het binnen- als buitenland. Momenteel geef ik regelmatig concerten op de Canarische eilanden, een plek waar mijn hart ligt. Ik speel graag werken van de Spaanse klassieke componisten Mompou en Albeniz, maar ook van Rachmaninov, Skrjabin, Brahms, Debussy en meer uit het laatromantische oeuvre.

 

Als pianist en liefhebber van taal merk ik dat muziek en taal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik vertel een verhaal wanneer ik piano speel. En ik voer dialogen wanneer ik met anderen musiceer. Het begeleiden van zangers is dan ook één van mijn passies. Vaak gaat het om het klassieke liedrepertoire, maar soms ook om kleinkunst.


Samen met Ciska van der Weij (klarinet) en Marit Berends (cello) heb ik twaalf jaren lang Trio Zift gevormd. We waren te horen tijdens kamermuziekconcerten, in schouwburgen, op festivals waaronder Uitmarkt Amsterdam en op Radio 4. In 2012 hebben we Oblivion uitgebracht, een album met werken van onder andere Piazzolla en Zemlinsky. 

 

En nog meer? Jazeker. Ik breng ook graag mijn enthousiasme voor het musiceren over op anderen. In 2012 heb ik daarom Pianolab opgericht, een moderne lespraktijk met een zeer divers en eigentijds cursusaanbod.
Na twaalf jaren tevens werkzaam te zijn geweest bij Globe CKC in Hilversum, gevestigd in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), richt ik mij nu volledig op mijn eigen online lespraktijk.